szerző:
hvg.hu

Tényleg nem lesz parkolóház a Duna Aréna teljes, elbontott lelátójából.

Ahogy hétfőn megírtuk, a budapesti vizes világbajnokságra épült uszodakomplexum ideiglenes lelátójának egyes részeit az Inter-Metal Recycling Kft. hulladékfeldolgozójába szállították. A Zoom.hu értesülését kedden megerősítette a cég tulajdonos-ügyvezetője, azt azonban nem árulta el, hogy kivel szerződtek a bontott elemek elszállítására és feldolgozására.

Azt viszont elmondta a lapnak Vincze Gábor, hogy a vasszerkezeteket hulladékként, roncsolt állapotban vásárolták meg, normál kereskedelmi úton és fizetési feltételekkel.

A lelátóelemeket kohászati felhasználásra alkalmas méretre vágják, majd újrafeldolgozzák.

Korábban többször megírtuk, hogy Fürjes Balázs, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházások kormánybiztosa sokszor elmondta: az ideiglenes lelátókat később 100 százalékban újra felhasználják. "Az elemeket a Hungexpo területére visszük, ahol P+R parkolóház épül a segítségükkel" – idézte őt a Magyar Idők.

A lapnak a témában feltett kérdéseire a Duna Aréna építtetője, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egyelőre nem válaszolt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!