szerző:
hvg.hu

Túlfizetve nincsenek a McDonald's dolgozói, de azért sok magyar kkv-nek össze kell szednie magát, ha versenyre kíván kelni az alkalmazottakért a gyorsétteremlánccal.

Nem árul zsákbamacskát a McDonald's, egyenesen a kirakatba tette a béreket – írja a Pénzcentrum, és ezt szó szerint kell érteni. Az egyik étterem kirakatában kiszúrt plakát szerint a garantált 8 nettó bér 8 órában nettó 120 ezer forint, a teljes juttatási csomag pedig nettó 136 ezer forint. A lap emlékeztet rá: a saját egységekkel és franchise-rendszerben is működő lánc egy másik étterme nettó 160 ezer forintos, éjszakai műszakok vállalásával együtt nettó 225 ezer forintos bért kínál.

Ezek az összegek az új belépőkre vonatkoznak, a nagyjából kéthónapos tréning után. Kezdő bérekről beszélünk tehát, melyek előrelépés esetén még emelkedhetnek is.

A legfrissebb adatok szerint nemzetgazdasági szinten az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 197 700 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 205 500 forint. Ez bruttó 300 ezer forint körüli összeget jelent.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!