szerző:
hvg.hu

Ezúttal a Hajós Alfréd uszodáról derült ki, hogy drágábban készült el az eredetileg tervezettnél.

Tegnap 346 millió forinttal lett drágább a vizes világbajnokság – ma csupán 79 millió forintos lett az áremelkedés. Az Átlátszó vette észre az uniós közbeszerzési értesítőben az újabb tételt: ezúttal az derült ki, hogy a Hajós Alfréd uszoda lett drágább, mint ahogyan azt tervezték.

A hivatalos tájékoztatás szerint a miskolci Boto Bau Kft. azért költött 870 helyett 949 millió forintot az uszodára, mert pótmunkákat kellett elvégezniük. A lelátók alapozására és átépítésére, az aggregátorok helyének alapozására, a világítástartó oszlopok megerősítésére, valamint biztonsági világítás telepítésére kellett az eredetinél több pénzt kiadni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!