szerző:
hvg.hu

A második legnagyobb brit élelmiszer-feldolgozónál csúnya dolgokat fedeztek fel.

További 11 baromfifeldolgozóra terjesztette ki a 2 Sisters cégcsoport elleni vizsgálatát a brit élelmiszer-biztonsági hatóság. A szigetországban működő élelmiszerláncok legnagyobb húsbeszállítójánál a múlt héten tört ki a botrány, miután egy rejtett kamerás felvétellel készült nyomozás kiderítette: West Bromwich-i üzemében a higiéniai előírásokat megsértve dolgozták fel a húst. Előfordult, hogy átírták a minőségmegőrzési határidőt, de arra is volt példa, hogy a Lidl által át nem vett húst tescósként csomagolták át, és úgy értékesítették.

A hatóság a Guardian cikke szerint nem talált vizsgálatakor az egészségre is kockázatot jelentő dolgokat, olyanokat annál inkább, amelyeket a „vezetés figyelmébe ajánlanak”. A lap azt írja, a cégvezetés a részvényesekkel folytatott keddi konferenciahíváson elismerte, hogy más problémákat is találtak a West Bromwich-i telepen, amelynek a mostani leállása hetente 500 ezer fontos kárt okoz.

A 2 Sisters a második legnagyobb élelmiszerfeldolgozó az Egyesült Királyságban, amely hetente 6 millió csirkét dolgoz fel.