szerző:
hvg.hu

A második legnagyobb brit élelmiszer-feldolgozónál csúnya dolgokat fedeztek fel.

További 11 baromfifeldolgozóra terjesztette ki a 2 Sisters cégcsoport elleni vizsgálatát a brit élelmiszer-biztonsági hatóság. A szigetországban működő élelmiszerláncok legnagyobb húsbeszállítójánál a múlt héten tört ki a botrány, miután egy rejtett kamerás felvétellel készült nyomozás kiderítette: West Bromwich-i üzemében a higiéniai előírásokat megsértve dolgozták fel a húst. Előfordult, hogy átírták a minőségmegőrzési határidőt, de arra is volt példa, hogy a Lidl által át nem vett húst tescósként csomagolták át, és úgy értékesítették.

A hatóság a Guardian cikke szerint nem talált vizsgálatakor az egészségre is kockázatot jelentő dolgokat, olyanokat annál inkább, amelyeket a „vezetés figyelmébe ajánlanak”. A lap azt írja, a cégvezetés a részvényesekkel folytatott keddi konferenciahíváson elismerte, hogy más problémákat is találtak a West Bromwich-i telepen, amelynek a mostani leállása hetente 500 ezer fontos kárt okoz.

A 2 Sisters a második legnagyobb élelmiszerfeldolgozó az Egyesült Királyságban, amely hetente 6 millió csirkét dolgoz fel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!