szerző:
hvg.hu

A közbeszerzési kiírás címe kissé bonyolult, de a lényege az, hogy várják a pályázatokat a Déli pályaudvar üzemi területére tervezett sport és szabadidős beruházások tervezésére.

A személyforgalom megmarad a jövőben, az üzemi területeken viszont a Testnevelési Egyetem építtet közcélokat is szolgáló sportpályákat és egyéb szabadidős létesítményeket. A nyertes vállalkozónak a tervek elkészítése mellett a bontásról, kármentesítésről, az engedélyeztetésről és a megvalósíthatóságról is gondoskodnia kell.

A kiírás részletesen felsorolja, hogy milyen szabadidős létesítményeket kell megtervezni:

Apartmanház 12 800 m2
Jégcsarnok 5947 m2
Multifunkciós csarnok 6611 m2
Tenisz-centerpálya és squashpályák 6159 m2
Szabadtéri teniszpályák 2000 m2
Szabadtéri streetballpálya, futsalpályák 1000 m2
Golf-gyakorlópályák 1200 m2
Gyermeksípálya 1000 m2
Falmászószikla 500 m2
Falmászóközpont 600 m2
Futókör 1600 m2
Extrémsport-pálya 900 m2
Plusz mélygarázsok, büfé, játszótér.

A pályázatokat november 14-ig kell benyújtani.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!