szerző:
hvg.hu

Hatalmas vegyipari üzletet kötöttek, a BASF megvásárolja a Bayer vetőmagrészlegének jelentős részét.

A BASF 5,9 milliárd eurót fizet a Bayernek, ezért a cég vetőmag- és gyomirtórészlegének jelentős része hozzá kerül – adta hírül a Portfolio. A Bayer azért kényszerült rá erre az üzletre, mert ahhoz, hogy a versenyhatóságok engedélyezzék a Monsanto felvásárlását, el kell adnia több részlegét is.

A felvásárlással 1800 dolgozó kerül új munkahelyre. Elsősorban az amerikai, német, belga, kanadai, valamint brazil alkalmazottakat érinti a váltás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!