szerző:
hvg.hu

Az ország közel 2600 településén már a katasztrófavédelem dolgozói végzik a kéményseprést, hétszáznál is több helyen viszont fenntartotta az önkormányzat a régi szerződését.

A katasztrófavédelem dolgozóit várhatják az ország nagy részén a kötelező kéményellenőrzésre. A kéményeket évente egyszer átnézik, ráadásul ingyen – kivéve persze, ha a két, hétköznapi munkaidőre megadott időpont egyike sem megfelelő, akkor már fizetni kell. Tavaly óta a katasztrófavédelmisek végzik el a vizsgálatot ott, ahol az önkormányzat nem hosszabbított szerződést az előző szolgáltatóval.

A katasztrófavédelem kéményseprői összesen 2582 településen dolgoznak, több mint hétszáz városban és faluban azonban más végzi el ezeket a munkákat. Elkészült a részletes térkép is, amelyen települési bontásban kikeresheti mindenki, a saját lakhelyén ki fogja megvizsgálni a kéményeket és az égéstermék-elvezetőt. A vizsgálattal, valamint a cserével kapcsolatos többi tudnivalót pedig ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!