szerző:
hvg.hu

A Tv2 vezérigazgatója perben áll egykori munkahelyével, az RTL Klubbal, és az elsőfokú ítélet szerint vesztett.

A kedden délelőtt kihirdetett elsőfokú ítélet értelmében Dirk Gerkensnek 120 millió forintos kártérítést kell fizetnie az RTL Magyarországnak – értesült az Index.

A Tv2 vezérigazgatója perelte be előző munkahelyét, az RTL Magyarországot 2016-ban, miután onnan 2015-ben szerinte jogtalanul bocsátották el.

Dirk Gerkens a kirúgása miatt elmaradt munkabérére és egyéb járandóságaira tartott igényt körülbelül 300 millió forint értékben.

Először rendes felmondással távozott 14 év után az RTL-től, de változott a helyzet, amikor pert indított. Azt akarta kimondatni a bírósággal, hogy az RTL Magyarország jogtalanul mondta fel határozatlan időre szóló munkaszerződését, illetve diszkriminálták, mert külföldi állampolgár.

A kereskedelmi tévétársaság belső vizsgálatot kezdeményezett, és innentől lett igazán érdekes a helyzet: az RTL rendkívüli felmondássá minősítette át a szerződésbontást, és ellenkeresettel élt.

Az Index úgy tudja: Gerkenst egyebek mellett azzal vádolták, hogy a feleségének külön céges autót tartott fent sofőrrel, olyan éttermi számlákat számolt el, amikhez nem volt joga, és további gazdasági jellegű szabálytalanságokat követett el, például produkciós költségekkel élt vissza.

A keddi ítélethirdetésen a bíró Gerkens keresetének minden pontját elutasította, viszont az RTL ellenkeresetének hat pontjából ötöt helyben hagyott, és 120 millió forintos kártérítés megfizetésére kötelezte a Tv2 jelenlegi vezérigazgatóját, aki valószínűleg fellebbez.

Az RTL nem kívánta kommentálni a lap értesüléseit, és egyelőre Dirk Gerkens sem nyilatkozott az Indexnek.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!