szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Többezres leépítésekkel tudják csak fenntartani magukat a brit üzletek, miután a német konkurencia elkezdte lenyomni az árakat.

Kétezer munkahelyet szüntet meg a Sainsbury’s – közölte a cég. A brit áruházlánc azért kényszerül leépítésekre, mert nem bírja az árháborút, amelyet az Aldival és a Lidllel vív, 500 millió fonttal kell csökkentenie a kiadásait.

A kétezer ember közül, akiket elküldenek, 1400-an dolgoznak az üzletekben, a többiek a háttérfolyamatok menedzselésén dolgoznak.

Nem a Sainsbury’s az egyetlen brit üzletlánc, amely nem bírja a német konkurencia árversenyét: a Tesco 2300 fős leépítést jelentett be, az Asda, az ország harmadik legnagyobb szereplője pedig vagy elbocsátásokra kényszerül, vagy a munkaidő drasztikus csökkentésére. Az Aldi és a Lidl egyre nagyobb piaci részesedést szerez a brit piacon, csak az elmúlt három hónapban 390 millió fonttal nőttek az eladásaik, most már 12 százalékos az együttes piaci részesedésük.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!