szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Többezres leépítésekkel tudják csak fenntartani magukat a brit üzletek, miután a német konkurencia elkezdte lenyomni az árakat.

Kétezer munkahelyet szüntet meg a Sainsbury’s – közölte a cég. A brit áruházlánc azért kényszerül leépítésekre, mert nem bírja az árháborút, amelyet az Aldival és a Lidllel vív, 500 millió fonttal kell csökkentenie a kiadásait.

A kétezer ember közül, akiket elküldenek, 1400-an dolgoznak az üzletekben, a többiek a háttérfolyamatok menedzselésén dolgoznak.

Nem a Sainsbury’s az egyetlen brit üzletlánc, amely nem bírja a német konkurencia árversenyét: a Tesco 2300 fős leépítést jelentett be, az Asda, az ország harmadik legnagyobb szereplője pedig vagy elbocsátásokra kényszerül, vagy a munkaidő drasztikus csökkentésére. Az Aldi és a Lidl egyre nagyobb piaci részesedést szerez a brit piacon, csak az elmúlt három hónapban 390 millió fonttal nőttek az eladásaik, most már 12 százalékos az együttes piaci részesedésük.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!