szerző:
hvg.hu

Felbontja a KFC a szerződést a biztonsági szolgálatot ellátó céggel – döntött a gyorsétteremlánc a belső vizsgálat után.

A KFC szerződést bont a biztonsági szolgálatot ellátó céggel, amely azt a biztonsági őrt alkalmazta, aki megverte Szabó Zoltánt, az Index tartalomfejlesztési vezetőjét. A gyorsétteremlánc azt is közölte: a műszakvezető – aki vasárnap este szolgálatban állt, és csak egy üres papírlapot tolt Szabó elé, hogy a vásárlók könyve helyett abba írja a panaszát – írásbeli figyelmeztetést kapott, és addig nem dolgozhat, amíg nem teljesíti a számára előírt képzési programot.

A KFC munkatársai találkoztak is Szabó Zoltánnal, hogy személyesen bocsánatot kérjenek tőle. Szabó korábban azt kérte, hogy a felmerülő orvosi költségeken túl 500 ezer forintot fizessen kártérítésként a KFC-t működtető Amrest egy általa meghatározott, gyermekekkel, szegényekkel és elesettekkel foglalkozó alapítvány számlájára.

A biztonsági őrt, aki megverte Szabót, már hétfőn elbocsátották, a rendőrség pedig nyomozást indított garázdaság megalapozott gyanúja miatt. Az is kiderült, hogy a verekedő biztonsági őr azonosító kártyáján egy igencsak különös biztonsági cég neve állt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!