szerző:
hvg.hu

Az Összefogás Szegedért Egyesület azt kéri, senki se vegyen többé Délmagyarországot, így tiltakozzanak a lap felvásárlása ellen.

A Délmagyarország bojkottjára szólított fel az Összefogás Szegedért Egyesület azon a gyertyás megemlékezésén, amelyet péntek este tartottak a lap függetlenségének elvesztése miatt a szegedi Klauzál téren – tudósított a Szeged Televízió.

Azzal, hogy Andy Vajna megvásárolta a Lapkom Kft.-t és ezzel együtt a Délmagyarországot, eltűnt az utolsó független megyei újság is – mondta a megemlékezésen felszólaló Kiss Ernő, aki szerint a Délmagyarország felvásárlásával egy 107 éve sikeres intézmény tönkretétele indult el.

Az egyesület arra kéri a Szegeden és a megyében élő embereket, hogy ne vásárolják a lapot és mondják le az előfizetésüket, így tiltakozzanak a sajtószabadságot érintő újabb támadás ellen.

A beszéd után egy stilizált sírkő elé helyezhették el mécseseiket a résztvevők. Az eseményen részt vettek ellenzéki politikusok és magánemberként Botka László polgármester is.

Ellentüntetők is voltak a helyszínen.

©

Szerdán hullottak a fejek a Lampcomhoz tartóz Borsnál és a Délmagyarországnál, de a Kisalföldnél is vezetőváltás jön a hírek szerint. Szegeden bejelentették, hogy mennie kell a megyei lap főszerkesztőjének, Kóti Zoltánnak és helyettesének, Szögi Andreának is. Az új főszerkesztő Bonifert Gábor, helyettese pedig Gidró Krisztina lesz. Bonifert Gábor a Csongrád Megyei Önkormányzat elnökének kabinetvezetője

A Lapcom Zrt. szeptemberben került Andy Vajnához: az új tulajdonos az ő érdekeltségébe tartozó AV Investments leányvállalata, az Avalue Befektetési Kft. lett, amely október elején jelentette be, hogy lezárták az adásvételt.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!