szerző:
hvg.hu

Nyáron egyszer már bezárták, de azóta újabb lehúzások történtek.

Bár a rendőrségi videófelvételekből számunkra nem volt egyértelmű, a Zoom.hu szerint a turisták becsapása és kifosztása miatt csütörtökön lekapcsolt Váci utcai társaság ugyanazt a pubot üzemeltette, amelyben júniusban egyszer már volt rendőrségi razzia, és akkor be is zárták a helyet.

A júniusi történetről itt olvashat:

Itt meg részletesen arról, hogy a csalók és konzumnőik milyen módszerekkel dolgoztak:

Huszonkilenc konzumnővel dolgozott a turistákat pofátlanul átverő Váci utcai pub

A térfigyelő kamerák felvételei segítségével térképezte fel a rendőrség a csalókkal együttműködő nőket. Azt is leírták, hogy milyen trükkökkel maximálták a kicsalt pénzt a sörözőben.

A Zoom tehát azt írja, hogy a csütörtöki razzia ugyanúgy a belvárosi Váci utca 11/a szám alatt volt, ahogyan a júniusi, itt üzemel a Central Cellar Pub nevű hely, amely elsősorban a kapu fölötti nagy Pub feliratról ismerhető fel. Ez már azért is döbbenetes, mert a csaló vendéglátóhelyről már a júniusi razziát megelőzően évekkel rejtett kamerás riportfilmet forgatott egy holland televízió, közismert volt, hogy milyen üzelmek folynak ott.

A lap szerint azt nem tudni, jelenleg ki üzemelteti a helyet, azt azonban igen, hogy a korábbi üzemeltető cég, Central-Cellar Bt. ellen már 2015 szeptemberében fizetésképtelenségi eljárás indult és megkezdődött a felszámolása, 2017. június 9-én – két nappal a nyári razzia előtt – pedig törölték a cégjegyzékből. Azt is leírják, hogy a Bt. 2009-től gyakorlatilag minden évben tartozott az APEH-nak és az Artisjusnak is, utolsó mérlegüket 2012-ben adták be, akkor 17,2 millió bevételük volt, végül 4,5 millió veszteséggel zártak.

A Zoom.hu most a belvárosi önkormányzathoz fordult, hogy megtudja, hogyan üzemelhetett zavartalanul a többszöri razzia ellenére Budapest turistaközpontjában a lehúzós pub, mi lesz a sorsa a szórakozóhelynek és kaptak-e már korábban is panaszt a helyre. Választ még nem kapott a híroldal.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!