szerző:
hvg.hu

"Csapkodják a térdüket Kolosiék" – ezzel a megjegyzéssel szivárogtatták ki a TV2-től a Tényekre vonatkozó nézettségi adatokat.

A 24.hu-n megjelent, a Nielsen Közönségmérés műszerei által rögzített adatokból kiderül: a múlt héten több napon is 10 százalékhoz közeli különbség volt a TV2 és az RTL Klub hírműsora között, az utóbbi javára.

Ezek a számok ráadásul az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó csatorna által preferált, számukra általában kedvezőbb eredményeket hozó 18-59-es korosztályra vonatkoznak.

Az adatok szerint nem csak a TV2 hírműsorait követik kevesebben, mint a versenytársáét, hanem átlagosan a főműsoridőben és az egész napos idősávban is nézettebb az RTL Klub. 

A 42. héten például a 18-59-es korosztályban a TV2-nek 9,5 százalékos közönségaránya volt egész napra nézve, szemben az RTL Klub 11,9 százalékával. A főműsoridőt tekintve pedig még nagyobb volt a különbség az RTL javára. Az RTL-nek 17,2, a TV2-nek 12,6 százaléka volt.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Csak erős idegzetűeknek: a Tv2 etikai okból rúgta ki a Tények riporterét

Szűkszavú közleményben tájékoztatott Andy Vajna csatornája a felmondásról, csak találgatni tudunk, milyen (mekkora) etikai vétség kell ahhoz, hogy pont a Tényekből rúgjanak ki valakit. Állítólag összevesztek egy szakmai kérdésen, és utána hatalmas balhé során olvasott be a riporter a főnökeinek.