szerző:
hvg.hu

A Nielsen Közönségmérés műszerei által rögzített adatokból kiderül: a múlt héten több napon is 10 százalékhoz közeli különbség volt a TV2 és az RTL Klub hírműsora között, az utóbbi javára, az Origo gyorsan védelmébe vette a másik kormányhű médiumot.

"Csapkodják a térdüket Kolosiék" – ezzel a megjegyzéssel szivárogtatták ki a TV2-től a Tényekre vonatkozó nézettségi adatokat. A 24.hu-n megjelent, a Nielsen Közönségmérés műszerei által rögzített adatokból kiderül: a múlt héten több napon is 10 százalékhoz közeli különbség volt a TV2 és az RTL Klub hírműsora között, az utóbbi javára, a 18-59-es korosztályban.

Az adatok szerint nem csak a TV2 hírműsorait követik kevesebben, mint a versenytársáét, hanem átlagosan a főműsoridőben és az egész napos idősávban is nézettebb az RTL Klub.

Az Origo nem késlekedett a válasszal, de csak a Tényeket védte meg. Szerintük

"A TV2 hírműsora, a Tények továbbra is nagyon jól szerepel."

Nem megnevezett forrásra hivatkozva azt állítják, a teljes lakosságot – vagyis nem a Nielsen által mért 18-59-es korosztályban – nézve többször meg is veri riválisát, az RTL híradóját.

"Nagyjából 800 ezer ember kíváncsi a Tényekre, ami kimagaslóan jó eredmény."

A cikk állítása ennyi, utána hosszan alázzák a nézettségi adatról író 24.hu-t, megjegyezve, hogy bezzeg

"a Tények nem az ellenzék hazugságait visszhangozza. Ráadásul, a műsorból kétségtelenül árad a sikeresség."

Azt már elfelejtették megemlíteni, hogy a bevédett hírműsort – kormánypártisága mellett – kapták már hírhamisításon.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!