szerző:
hvg.hu

Két éve még csak két légitársaság repült menetrend szerinti járattal Észak-Afrikába a magyar fővárosból, de mára ez a szám ötre nőtt, és a jövőben további új járatok is indulhatnak – írta a BUD Flyer blog. Az egyik mostani új úti célba, Marrákesbe pedig se a cseh, se a lengyel fővárosból nem repül egy légitársaság se.

Ez a hét Marokkóról szólt Ferihegyen, hiszen két fapados légitársaság, a Ryanair és a a Wizz Air is szinte egy időben indította el első marokkói járatát Budapestről – idézte fel a BUD Flyer.

Az ír fapados Marrákest, míg a magyarok az üdülő és kikötővárost, Agadirt célozták meg hetente két alkalommal közlekedő járataikkal.

Marrákesbe a régión belül se Prágából, se Varsóból nem repül egyetlen légitársaság sem.

A Wizz és Ryanair nyitásával azonban talán nem ért véget a bővülés, a marokkói Royal Air Maroc légitársaság is járatot indíthat Casablanca és Budapest között a közeljövőben – tették hozzá.

A Royal Air Maroc mellett pedig visszatérőként a Tunisair neve is felmerült korábban, bár erről a közvetlen légi járatról most nincsenek konkrét fejlemények.


 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!