szerző:
hvg.hu

A társasági adóból származó bevétel 11 százalékáról lemondott az állam a sportegyesületek javára.

Több mint 330 milliárd forintnyi társasági adó áramlott a tao-támogatási rendszer 2011-es bevezetése óta az államkassza helyett a sportszervezetekhez – számolta ki a G7. A tao-támogatáról a kormány sokáig állította, hogy nem közpénz, de a Transparency International Magyarország által indított perben a Kúria is kimondta, hogy az.

Ráadásul a portál szerint a csapatoknak fizetett pénz valójában meghaladja a 330 milliárdos összeget. A sportági szövetségek ugyanis nem haladnak túl jól az adatok feldolgozásával. Akad olyan szövetség, ahol a dokumentumok alapján úgy tűnik, még csak a 2012/13-as időszakot zárták le, azaz az elmúlt négy év számai még változhatnak – írták.

A legtöbb pénzt persze a foci kapta, oda hat év alatt 127,8 milliárd forint áramlott, de már jön fel a kézilabda. Ennek a támogatása azt követően kezdett el szárnyalni, hogy a szövetség élére Kocsis Mátét nevezték ki.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!