szerző:
hvg.hu

Átírná a kormány a tévé-előfizetések szabályait.

Megtiltaná a kormány, hogy a tévészolgáltatók megváltoztassák, milyen csatornák elérhetőek az egyes csomagjaikban – írta a Világgazdaság. A lap szerint ha a mostani tervezetből kész törvény lesz, akkor az előfizető azonnali hatállyal, jogkövetkezmények nélkül felmondhatná a határozott időtartamra szóló szerződését ebben az esetben.

Azt is törvénybe írják: ha az ügyfél elköltözik, akkor az előfizetői hozzáférési pontot köteles lesz a cég áthelyezni. A kivétel ebben az esetben csak az lenne, ha ez műszakilag lehetetlen volna, vagy ha olyan helyre költözik az előfizető, ahol már nem szolgáltat a cég.

Egy további módosítás szerint ha a határozott idejű szerződés lejár, utána automatikusan határozatlan időtartamú szerződés lépne a helyébe. Az ezt megelőző három hónapban a cég köteles volna háromszor is értesíteni az ügyfelet erről.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!