szerző:
MTI

Az internetes sporttévé Szolnokon még nem látott televíziós technikai háttérrel dolgozik a vezetőség szerint.

Olaj TV néven indult Szolnokon internetes sporttévé, amely még több emberrel szeretné megismertetni a megyeszékhely három ismert sportklubját, a Szolnoki MÁV FC-t, a Szolnoki Olaj KK-t és a Szolnoki VSC-t – írja az MTI.

A vállalkozás létrehozása Nyerges Zsolt üzletember nevéhez fűződik – jelentették be a város sportcsarnokában kedden tartott sajtótájékoztatón.

Debreczeni László, az Olaj TV vezérigazgatója szerint a labdarúgó-, a kosárlabda- és a vízilabda-mérkőzéseket Szolnokon még nem látott televíziós technikai háttérrel, így modern közvetítőkocsival, több kamerával, lassításokkal, feliratozással közvetítik megfelelő sávszélességű interneten.

A mérkőzések mellett beharangozókat, visszatekintéseket, elemzéseket, magazinokat is láthatnak, olvashatnak az Olaj TV honlapján és közösségi felületein. Az Olaj TV-t egy év után szeretnék gazdaságosan működtetni, szponzorok támogatásával – válaszolta egy kérdésre. A kísérleti adásokat 35 ezren követték figyelemmel – tette hozzá.

Tóth Zoltán, a Szolnoki Olaj KK ügyvezető igazgatója annyit tett hozzá, hogy az Olaj TV működtetését egyelőre a három sportklub finanszírozza, és a közvetítési jogokról, illetve a hazai sporttelevíziókkal való esetleges közös munkáról is tárgyalnak már.