szerző:
hvg.hu

Munkaerőhiány miatt késik a második ütem befejezése az Apollo Tyres magyarországi gumigyárában – állította a napi.hu.

A Gyöngyös mellett működő, indiai tulajdonban levő üzem azonnal tudna akár száz főt is alkalmazni – írta a napi.hu.

A gyártóbázist ugyan idén tavasszal átadták, de a beszámoló szerint a gyöngyöshalászi üzem termelését az egyre komolyabb munkaerőhiány immár komolyan akadályozza.

Egyre kevesebb a munkáskéz és a portál szerint ennek tudható be, hogy az idén őszre ígért termelésbővítés is elmaradt az üzemben.

Az indiai cég egyik vezetője, Kannan Prabhakar tavaly augusztusban még azt mondta, a személyautóhoz szükséges abroncsok gyártásának beindulását követően 2017 harmadik negyedévében beindul a teherautó- és autóbuszabroncsok gyártása is.

Ez utóbbiról a napi.hu szerint azonban immár nincs szó. A cég ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy "a teherautó- és autóbuszabroncsokat készítő üzem kivitelezésén jelenleg is dolgozunk. A termelés beindításáról tájékoztatást fogunk adni, amikor az megkezdődik".

A cégvezető a tavaly nyári sajtóinformációk szerint arról is beszélt többször, hogy a tervek szerint a gyár fejlesztési részlegében kétszáz mérnököt alkalmaznak majd és hamarosan beindul az üzem bővítése is. Minderről úgy tűnik, már szó sincs – írta a napi.hu.

A termelési és munkaerőgondokról szóló kérdésekre a cég sajtóügynöksége azt válaszolta, hogy a gyöngyöshalászi üzemben a termelés fokozatosan indul. Ahogy folyamatosan fut fel a termelés, úgy vesz fel egyre több embert az Apollo Tyres. Ez a folyamat az előzetes terveknek megfelelően zajlik, a termelésben pedig nincs fennakadás.

A fejlesztési részleg létrehozását is cáfolta a cég a beszámoló szerint. "Az Apollo Tyres azóta, hogy bejelentette, hogy zöldmezős beruházással üzemét Gyöngyöshalászon építi fel, nem közölt olyat, hogy itt fejlesztő központot is létrehozna" – idézték a válaszukat.