szerző:
hvg.hu

A Mall.hu vezérigazgatója szerint az egyik dolgozójuk miatt szálltak ki hozzájuk a hatóságok. A NAV szerint egy 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt nyomoznak.

Ellenőrzést tartott a Mall.hu webáruházat fenntartó Internet Mall Hungary Kft. Váci úti központjában a Nemzeti Adó- és Vámhatóság, valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda – értesült az Index.

A webshop hivatalos oldalán a razziáról nem volt információ, csak annyit közöltek, hogy a Mall.hu átvételi pontjai és ügyfélszolgálata technikai okok miatt nem elérhetőek. 

Rédey Iván, a Mall.hu vezérigazgatója az Index megkeresésére azt közölte: kedden az egyik dolgozójuk „tevékenysége kapcsán” a NAV és az NNI helyszíni vizsgálatot kezdeményezett a társaságnál. Mindenben együttműködnek a hatóságokkal, hogy a nyomozást mielőbb megnyugtatóan lezárhassák. A nyomozás sikere érdekében további információt nem oszthatnak meg – tette hozzá.

Az ellenőrzéssel kapcsolat a NAV-ot és az NNI-t is megkereste a lap, választ egyelőre nem kapott.  

A razziáról a Zoom.hu is írt, ők már megkapták a NAV válaszát az ügyben. Ebben azt írják: „a NAV pénzügyi nyomozói a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatalával együttműködve nagyszabású, országos akciót hajtottak végre, aminek célja egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezet felszámolása. A bűnszervezet tagjai ellen 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás.”

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!