szerző:
hvg.hu

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester minden jel szerint erőművet vásárol, talán Visontán, azaz a Mátra lábánál – írta a Heti Válasz.

Két villamosenergia-termelésre szakosodott vállalatot is létrehozott novemberben a Mészáros Lőrinc-féle Status Capital Zrt. által kezelt Status Energy Magántőkealap – írta a Heti Válasz.

Az új cégeket Status Geo Invest, illetőleg Status Power Invest Kft. névre keresztelték. Előbbi tevékenységi körei között a bányászat is feltűnik, utóbbihoz az áramelosztáshoz kapcsolódó feladatokat csoportosították.

A lap piaci forrásai szerint a visontai székhelyű, ugyancsak bányászat–áramértékesítés-profilú Mátrai Erőmű lehet a Status-csoport célpontja.

A jelenleg még német tulajdonú energetikai egységet az Index korábbi értesülése szerint talán cseh partnerekkel közösen vásárolná meg a felcsúti polgármester.

Egy biztos, Mészáros Lőrinc épp óriási búzakeményítő-üzemet épít állami segítséggel Visontán, melynek működtetéséhez a Mátrai Erőmű fogja biztosítani a gőzt és az áramot.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!