szerző:
hvg.hu

Elnézést kért a MÁV, amiért meglepetésszerűen csak Szolnokon állt meg két vonat a Nyugati után.

Megérkezett a válasz, hogyan történhetett meg, hogy a Nyugati pályaudvar után legközelebb csak Szolnokon állt meg hétfőn két vonat is, úgy, hogy erről az utasok nem tudtak. Sokan felháborodtak, amiért egy Nyugati–Kőbánya-Kispest-utat úgy tudtak csak megtenni, hogy útközben elmentek Szolnokra – a 444.hu most kapta meg a MÁV magyarázatát.

Mint írták, a bajok akkor kezdődtek, amikor Budapest határában nem sokkal 5 óra után elgázolt valakit egy tehervonat. A közlekedés egy irányban este hatra már újraindult, de addigra sok vonat összetorlódott. Emiatt úgy döntöttek, hogy egy Nyíregyházára tartó Intercityt és egy Záhony felé közlekedő sebesvonatot kerülőúton indítanak el a Nyugatiból, nem Cegléd felé, hanem Újszászon át, Szolnokig pedig nem állnak meg.

A két vonatot a jegyvizsgálók kétszer is végigjárták, hogy szóljanak az utasoknak. De a belső vizsgálat így is kiderítette, hogy a hangos utastájékoztatásban félrevezető és pontatlan információk hangzottak el. A MÁV ezért elnézést kért mindenkitől.