szerző:
hvg.hu

A fejlesztők azt ígérik, hogy az ország egyik leginnovatívabb irodaháza lesz a Magyar Telekom új székháza, amely a jövő év második felére készülhet el.

Szerkezetkész állapotba került az új Telekom-székház Budapesten, a 3-as metró népligeti megállójánál, a Groupama Aréna melletti területen – jelentette be a fejlesztő WING Zrt.

A tájékoztatás szerint a körülbelül százezer négyzetméteres épületet a legújabb trendek alapján alakítják ki a Telekom igényeinek megfelelően. Budapest arculatát is meghatározza majd, a főváros egyik kapuja lesz, amit a reptérről érkezők is láthatnak. Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója azt mondta, hogy négyezer Telekomos és T-Systems-es munkatárs dolgozik majd együtt az új központban.

©
©

A székház 2018 második félévében készül el az ígéretek szerint, a Magyar Telekommal történő bérleti megállapodás 15 évre szól.

A nyolcemeletes épület méretei alapján három nagy budapesti irodaháznak felel meg. Háromszintes lesz a mélygarázs, ahol 1350 autó, 81 motor és 344 kerékpár fér el. Ötven elektromosautó-töltőt is felszerelnek, valamint tizenöt öltöző-zuhanyzó kapcsolódik majd a mélygarázshoz.

A székházban lesz egy 300 fős konferenciaközpont, két étterem 2600 adagos konyhával és egy kávézó. Egy hétszáz négyzetméteres fitneszteremben sportolhatnak a munkatársak vagy futhatnak néhány kört a tetőteraszon lévő futópályán. A három belső udvarban kétezer négyzetméternyi kertfelületet alakítanak ki, de egy háromszáz négyzetméter felületű belső tó is a tervek között szerepel.

©

Az építkezésen 80 ezer köbméter betont használnak fel, 10 ezer tonna betonacélt és 26 ezer négyzetméter homlokzati üveget. Összesen 27 energiatakarékos liftet építenek be, a főbejáratnál pedig 22 méter magas oszlopokkal támasztják majd alá a 39 méter magas épület egyik kiugró részét.

©