szerző:
hvg.hu

A fejlesztők azt ígérik, hogy az ország egyik leginnovatívabb irodaháza lesz a Magyar Telekom új székháza, amely a jövő év második felére készülhet el.

Szerkezetkész állapotba került az új Telekom-székház Budapesten, a 3-as metró népligeti megállójánál, a Groupama Aréna melletti területen – jelentette be a fejlesztő WING Zrt.

A tájékoztatás szerint a körülbelül százezer négyzetméteres épületet a legújabb trendek alapján alakítják ki a Telekom igényeinek megfelelően. Budapest arculatát is meghatározza majd, a főváros egyik kapuja lesz, amit a reptérről érkezők is láthatnak. Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója azt mondta, hogy négyezer Telekomos és T-Systems-es munkatárs dolgozik majd együtt az új központban.

©
©

A székház 2018 második félévében készül el az ígéretek szerint, a Magyar Telekommal történő bérleti megállapodás 15 évre szól.

A nyolcemeletes épület méretei alapján három nagy budapesti irodaháznak felel meg. Háromszintes lesz a mélygarázs, ahol 1350 autó, 81 motor és 344 kerékpár fér el. Ötven elektromosautó-töltőt is felszerelnek, valamint tizenöt öltöző-zuhanyzó kapcsolódik majd a mélygarázshoz.

A székházban lesz egy 300 fős konferenciaközpont, két étterem 2600 adagos konyhával és egy kávézó. Egy hétszáz négyzetméteres fitneszteremben sportolhatnak a munkatársak vagy futhatnak néhány kört a tetőteraszon lévő futópályán. A három belső udvarban kétezer négyzetméternyi kertfelületet alakítanak ki, de egy háromszáz négyzetméter felületű belső tó is a tervek között szerepel.

©

Az építkezésen 80 ezer köbméter betont használnak fel, 10 ezer tonna betonacélt és 26 ezer négyzetméter homlokzati üveget. Összesen 27 energiatakarékos liftet építenek be, a főbejáratnál pedig 22 méter magas oszlopokkal támasztják majd alá a 39 méter magas épület egyik kiugró részét.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!