szerző:
hvg.hu

A visegrádi országok körében "piacvezető", a régióban viszont lemaradt Magyarország a bankok fiókhálózat-szűkítése szempontjából.

Az MNB friss Pénzügyi stabilitási jelentéséből kiderült: 2010 és 2016 vége között 21,4%-kal csökkent a fiókszám Magyarországon, amivel a visegrádi országok körében az első helyre kerültünk, hiszen Csehországban csak 1,6%-os csökkenés látható, Lengyelországban (+1,0%) és Szlovákiában (+5,6%) viszont bővült a bankok összesített fiókhálózata- írja a Portfólió.

A visegrádi négyek ezzel kilógnak a régióból. Különösen a balti országokban és Bulgáriában tünedeznek el a bankfiókok, ezekben az országokban nagyjából a felére szűkültek átlagban a fiókhálózatok.

Magyarországon elsősorban a "túlbankosodott" vidékeken, Veszprém megyében és Budapesten csökkent a fiókszám. Előbbiben harmadával, utóbbiban jóval több mint negyedével. (képünk illusztráció)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!