szerző:
hvg.hu

„Mészáros Lőrinc átrepüli a vidék gondjait, meg Bélmegyer gondjait, helikopterrel érkezik meg – számol be a HírTV Sallai R. Benedek, LMP-s képviselőre hivatkozva.

A politikus a kormányhoz címezte levelét, amelyben a Mészáros Lőrinc bélmegyeri vadászkastélyának környékén élőkre hivatkozva érdeklődik, hogy mikor újítják fel a bűn rossz állapotban lévő utakat, hogy az ott élők is használni tudják azokat. Sallai a helyiektől tudta meg, hogy Mészáros helikopterrel közlekedik, így áthidalva a járhatatlan utakat.

Sallainak Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára válaszolt, ebből az derül ki, hogy a Békés Megyei Önkormányzatnak nem sürgős a szóban forgó közút felújítása – írja a Hír Tv weboldala. Az már Dankó Béla, Békés megyei útügyi biztos honlapján olvasható, hogy tavaly augusztusban eldőlt, hogy mely utakat újítják fel a megyében.

A 2017-es felújítások tervezete szerint országosan 444 km főúti és 119 km mellékúti szakasz újul meg összesen 69 milliárd forintból idén. Békés megyében 8 milliárd forintot költhettek el az idén, ebből összesen 53 kilométeres útszakaszt javítottak ki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!