szerző:
hvg.hu

Részben tao-pénzekből jött össze a futballklubot működtető cég nyeresége, két klubnál újabb tao-támogatást csináltak belőle.

Az egyik legszebb tao-trükköt találta a G7 Mezőkövesden. Az eljárás teljesen törvényes volt, de így is érdekes: a helyi labdarúgócsapatot működtető cég, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. a részben tao-támogatásból származó nyeresége után az adó egy részét nem a költségvetésbe fizette be, hanem látványcsapatsport támogatására használta. Mindezt épp abban az évben tették, amikor a kft.-t kézben tartó sportegyesület elnöke, Tállai András az adóügyekért felelős államtitkár lett. Ugyanezt egyébként meglépte a másodosztályú Szolnoki MÁV FC Kft. is.

A portál arról is írt: a közvetlen állami tulajdonban lévő cégek egyébként látványosan igyekeztek távol tartani magukat a tao-rendszer sporttámogatási részétől. Az önkormányzati cégek nem voltak ilyen válogatósak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!