szerző:
hvg.hu

Intenzíven terjeszkedik a Disney, X-Men és a Fantasztikus Négyes is csatlakozhatna Amerika Kapitányhoz.

Felvásárolná a Disney a 21th Century Fox stúdiót, megszűnhet a Marvel-karakterek megosztottsága. A Fox ugyan a Comcasttal is tárgyalt, de hollywoodi források szerint biztosra vehető, hogy a Disney lesz a befutó – írta a New York Times.

A Fox értékét 60 milliárd dollárra becsülik.
A Walt Disney által 1923-ban alapított vállalat korábban már a Pixart és a Lucasfilmet is akvirálta, így a jelenlegi mozgóképes szórakoztatás csúcsát jelentő Marvel-filmek (pl. az X-Men, a Fantasztikus Négyes, a Deadpool, a Majmok Bolygója, az Avatar és az Alien) mellett a Csillagok háborúja, a Predator, illetve a Die Hard licence is hozzá tartozik. A Disney-nek Hollywoodban már csak a Universal, a Paramount és a Warner Bros jelent méltó ellenfelet.

Az akvizícióval a Disney olyan extra tartalmakhoz jut, mellyel hatékonyabban veheti fel a küzdelmet a két legsikeresebb streamelővel, az Amazonnal és a Netflixszel. Ráadásul a mozikban is több idősávot tud elfoglalni a konkurencia elől: a Deadline szerint az Utolsó jedik esetében a Disney arra kötelezte a mozikat, hogy négy hétig játsszák a filmet a legnagyobb teremben, jóllehet az első két hét rohama után a kisebbekbe szokták áthelyezni a vetítést. A Disney ezt még azzal is megfejelte, hogy az 50 százalékos jutalék helyett 65 százalékot kért vissza jegybevételekből.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!