szerző:
hvg.hu

Most egy belvárosi ingatlanhoz segítette az önkormányzat Czéh-Tóth Márkot.

Pécs belvárosában építhet szállodát egy Tiborcz Istvánhoz köthető helyi üzletember. Czéh-Tóth Márk cége egy olyan műemléki védettségű ingatlanegyüttest szerzett meg, amelyre korábban elővásárlási joga volt a helyi önkormányzatnak is – írja a Szabad Pécs.

Az eladáshoz tehát az kellett, hogy a pécsi önkormányzat lemondjon a pécsi belvárosban, a Király utca elején található ingatlan elővásárlási jogáról. Ezek után a tulajdonos, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (volt Pécs Holding) nyílt pályázat útján értékesítette. A pályázat szerint legalább 4 csillagos minősítésű, minimum 20 szobás szálláshelyet kell 2021-ig megépítenie, majd üzemeltetnie a nyertesnek.

A pályázatot a Hotel Nick Kft. nyerte, a cég mindössze nettó 120 millió forintot fizet az ingatlanért, amely a volt Aranyhajó fogadó. A cég mögött álló Czéh-Tóth Márk pécsi vállalkozó vezeti a társaságot tulajdonló Equity Zrt.-t is. Utóbbi – a szintén Czéh-Tóth érdekkörébe tartozó C-Holding vagyonkezelő tulajdonában levő – céget mindössze három hete jegyezték be

A Szabad Pécs szerint Czéh-Tóth volt az, aki megvette az orvosi karral szemben álló, pécsi pletykák szerint Tiborcz érdekeltségébe kerülő telket, majd nem sokkal azelőtt eladta, hogy a kormány megvette volna azt az egyetem részére.

A pécsi üzletembert Tiborcz István jó ismerőseként emlegetik, akinek közös üzleti érdekeltsége van Hamar Endrével, a miniszterelnök vejének barátjával és üzlettársával. Például közösen üzemeltetnek nemzeti dohányboltokat – a koncessziót úgy nyerte Czéh-Tóth, hogy korábban semmi köze nem volt a kereskedelemhez. A 24.hu nemrég a pécsi trafikkirályként emlegette a fiatal jogászt.

Czéh-Tóth és a pécsi önkormányzat kapcsolatáról a hvg.hu ebben a cikkben írt bővebben.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!