szerző:
hvg.hu

25 techcégre esett a választása, Ronaldo már másra esküszik.

1,98 millió fontot, azaz több mint 700 millió forintot fektetett be különböző cégekbe a wimbledoni bajnok, ennek java 25 angol tech-startuphoz érkezett – írta az Independent.

Anglia legsikeresebb teniszezője kifejezetten trendkövetőnek számít azzal, hogy elsősorban az egészségügy és a pénzügytechnika digitalizálása érdekli. Az általa támogatott cégek közül a Goodbox például az angol egyházzal és múzeumokkal dolgozik együtt, és érintéses fizetéssel működő adománydobozokat fejleszt. A Zoomdoc alkalmazása pedig azt teszi lehetővé, hogy bárhova is érkezik éppen a felhasználó, egy órán belül időpontot tudjon foglalni az adott körzeti orvoshoz. „Egy ideje már foglalkoztat a digitális egészségügy kérdése, fontos lenne, hogy az iskolákban meghonosítsuk ezeket az eszközöket” – nyilatkozta Murray.

A sportolók körében nem számít ritkaságnak, hogy techcégekbe invesztálnak; így tett a világ legjobban fizetett sportolója, Ronaldo is, aki 2011-ben a Mobbito nevű portugál startupba szállt be. Az app azonban, mely a Foursquare-hez hasonlított, és vállalkozások véleményezéséért jutalmazta felhasználóit, elbukott. Ronaldo most a szállodaiparba fektet: Portugália egyik legnagyobb hotellánca, a Pestana két új, CR7-nek keresztelt, Madeirán és Lisszabonban nyíló új egységéhez adta nevét és pénzét.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!