szerző:
hvg.hu

Engedélyezte cégfelvásárlását a GVH.

Jó hete van Garancsi Istvánnak: szerdán a fővárosi önkormányzat olyan pályázatot írt ki a budapesti villanyoszlopokon való reklámozásra, amely újabb öt évre helyzetbe hozhatja cégét, az ESMA-t, csütörtökön pedig a Gazdasági Versenyhivatal közölte, engedélyezi neki a G4S magyarországi leányvállalatainak felvásárlását.

A biztonságtechnikai cégcsoportot az üzletember egy ősszel bejegyzett projektcégen, a GaranSec Zrt.-n keresztül vásárolta fel, az összeolvadást november elején jelentette be a G4S Biztonságtechnikai Zrt. vezérigazgatója.

A GVH most azt állapította meg, hogy nincs a versenyt korlátozó összefonódás, annál is inkább, mivel az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Garancsi-csoport és a G4S-csoport azonos tevékenysége egyedül a takarítási szolgáltatás, ám együttes részesedésük sem éri el a magyar piacon az 1 százalékot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!