szerző:
hvg.hu

A baleset után majdnem egy évvel is csak mankóval tud járni az a kamionsofőr, akinek rakodás közben egy többtonnás vasszerkezet zuhant a lábára. Az ügyben büntetőeljárás indult.

Egy munkás rosszul rakhatta fel a nyerges vontató platójára, valószínűleg ezért zuhant egy többtonnás vasszerkezet egy kamionsofőr lábára – írja a szerdai Blikk. A cikkből nem derül ki, pontosan hol és mikor történt a baleset. Csak annyit írnak, hogy az erdélyi származású, háromgyermekes férfi a szerencsétlenség után majdnem egy évvel is csak mankóval tud járni.

A lap a férfi beszámolója alapján azt írja: Magyarországon vállalt munkát, és azon a napon egy vidéki vállalathoz kellett mennie. A terv szerint ott megpakolták volna áruval a kocsit, amit aztán vitt volna tovább. A leboruló rakomány a bal lábát zúzta össze. A férfi a tetején állt, amikor megborult, csúszott ő is – mondta.

A fájdalmak ellenére volt annyi lélekjelenléte, hogy levette az övét, és elszorította az ereket, nehogy elvérezzen. Még az orvosok is alig hittek a szemüknek, a lábfejét gyakorlatilag csak a bőr tartotta – olvasható a lapban.

A férfi eddig kilenc komoly műtéten van túl, és most egy újabbra készül.

Az ügyben büntetőeljárás folyik. A gyanúsított a munkás, aki felpakolta a vasat a teherautóra.

A megsérült sofőr ügyvédje, Ikanov Gábor szerint a cég nem kellő körültekintéssel járt el, mert úgy kellett volna megszervezni a munkát, hogy ne történhessen baleset. Az iratok alapján a történtek miatt a cégnek kártérítést kellene fizetnie – tette hozzá.

A Blikk megkereste az érintett cég jogi képviselőjét is. Bárdos László arról tájékoztatott, hogy a társaságot érintően semmiféle hatósági eljárás nincs folyamatban. Az ügy kivizsgálása még folyik, ami tény, hogy a cég egyik munkavállalójával szemben büntetőeljárás zajlik – közölte.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!