szerző:
hvg.hu

A baleset után majdnem egy évvel is csak mankóval tud járni az a kamionsofőr, akinek rakodás közben egy többtonnás vasszerkezet zuhant a lábára. Az ügyben büntetőeljárás indult.

Egy munkás rosszul rakhatta fel a nyerges vontató platójára, valószínűleg ezért zuhant egy többtonnás vasszerkezet egy kamionsofőr lábára – írja a szerdai Blikk. A cikkből nem derül ki, pontosan hol és mikor történt a baleset. Csak annyit írnak, hogy az erdélyi származású, háromgyermekes férfi a szerencsétlenség után majdnem egy évvel is csak mankóval tud járni.

A lap a férfi beszámolója alapján azt írja: Magyarországon vállalt munkát, és azon a napon egy vidéki vállalathoz kellett mennie. A terv szerint ott megpakolták volna áruval a kocsit, amit aztán vitt volna tovább. A leboruló rakomány a bal lábát zúzta össze. A férfi a tetején állt, amikor megborult, csúszott ő is – mondta.

A fájdalmak ellenére volt annyi lélekjelenléte, hogy levette az övét, és elszorította az ereket, nehogy elvérezzen. Még az orvosok is alig hittek a szemüknek, a lábfejét gyakorlatilag csak a bőr tartotta – olvasható a lapban.

A férfi eddig kilenc komoly műtéten van túl, és most egy újabbra készül.

Az ügyben büntetőeljárás folyik. A gyanúsított a munkás, aki felpakolta a vasat a teherautóra.

A megsérült sofőr ügyvédje, Ikanov Gábor szerint a cég nem kellő körültekintéssel járt el, mert úgy kellett volna megszervezni a munkát, hogy ne történhessen baleset. Az iratok alapján a történtek miatt a cégnek kártérítést kellene fizetnie – tette hozzá.

A Blikk megkereste az érintett cég jogi képviselőjét is. Bárdos László arról tájékoztatott, hogy a társaságot érintően semmiféle hatósági eljárás nincs folyamatban. Az ügy kivizsgálása még folyik, ami tény, hogy a cég egyik munkavállalójával szemben büntetőeljárás zajlik – közölte.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!