szerző:
hvg.hu

"Fejpénzt" fizet a Tesco minden olyan dolgozójának, aki segít jó embert hozni a céghez. Nem keveset.

Olyan komoly hiány van megfelelő munkavállalókból a Tescóban, hogy – több más vállalathoz hasonlóan – pénzt adnak annak, aki jó ember ajánl. A 24.hu szerint a toborzási bónusznak nevezett összeg 30 ezer forint.

Az összeget minden olyan dolgozójuknak kifizetik minden alkalommal, amikor valaki új embert ajánl. De csak akkor, ha az illető beválik. Ezt a klasszikus próbaidős időszakban mérik, tehát azután jár a bónusz, aki még 3 hónap után is a Tescónál dolgozik.

©

A karácsonyi időszakban ráadásul még jobbak a feltételek: most – illetve majd három hónap múlva – 40 ezer forintot fizetnek minden bevált munkatárs ajánlásáért.

Az elmúlt hetekben egyébként már több száz embert vettek fel a Tescóhoz, most nyugdíjasokat is keresnek.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!