szerző:
hvg.hu

A Bors információi szerint egy ötgyermekes férfi az áramütés után leesett a tetőről, és fejjel a betonnak csapódott. Már nem tudták megmenteni az életét.

Egy családi ház tetejének betonozása közben ért áramütés két építőmunkást kedd délután Budapesten, a XVII. kerületi Pásztortűz utcában – tudta meg a Bors. Egyikük kórházba került, az építésvezető viszont a lap információi szerint a tetőről fejjel a betonnak csapódott és szörnyethalt.

A szerencsétlenül járt munkások egyik kollégája neve vállalása nélkül azt mondta a Borsnak: a betonkeverő gémje túl közel került a magasban levő vezetékhez. Mindketten a cső felső végén álltak, az épület tetején, onnan irányították a beton folyását, amikor súlyos áramütés érte őket.

Az egyik szomszéd szerint az építésvezető egy ötgyermekes családapa volt, a környéken sok házat építettek a munkatársaival.

Úgy tudni: a rendőrség megállapította, hogy a betonkeverő gémje nem ért ugyan hozzá a magasfeszültséghez, de a végzetes baleset így is bekövetkezett.

A lap kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól azt közölték: a balesetet büntetőeljárás keretében vizsgálják.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!