szerző:
HVG
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Azt mondják, a beolvadással előnyösebb lesz a műsorjogok hasznosítása a Brexit után.

A tavaszi egyesülési bejelentés ellenére elhúzódik Hajdú Péter cégének „britesítése”. Tőkeegyesítéssel a tulajdonosába, egy nyugat-sussexi cégbe olvad Hajdú Péter televízióműsor-gyártó cége, a Frizbi Entertainment Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., de arra jogilag csak az angol cégregisztrációs hatóság bejegyző döntése után kerül sor.

A csak tavaly nyáron bejegyzett GB-UA Entertainment Ltd. és a Frizbi ügyvezetője a cégadatok szerint ugyanaz: az ukrajnai Kisbogdányban bejegyzett címen elérhető Valentyna Leinart. A kontraktusban azzal érvelnek a tőkeegyesítés mellett, hogy így előnyösebb lesz a műsorjogok hasznosítása a britek unióból távozása után. Tavaly visszaesés volt a cégnél: egymilliárd forintos árbevétel mellett 10,3 millió forint volt az adózott eredmény.

A testvércég, a Hajdú tulajdonában lévő, tavaly alapított Frizbi Műsorgyártó és Reklámszolgáltató Kft. 12 millió forint árbevételt ért el 2016-ban, és félmillió forintos volt a nyeresége.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!