szerző:
hvg.hu

A helyiek már most tudni vélik, hogy Mészáros Lőrinc lesz a befutó.

Eladja balatonföldvári ingatlanát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – írja az Mfor.hu. A Magyar Közút profiltisztítással magyarázza az eladást, mondván csak olyan ingatlanokat és eszközöket akar megtartani, amelyek közvetlenül alaptevékenységük ellátásához szükségesek. Összesen 30 olyan ingatlanjuk van, ami kilóg a portfóliójukból, ezeket tavaly december elejétől kezdték el meghirdetni a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elektronikus rendszerén keresztül.

Ezek egyike Balatonföldvár egyik legjobb fekvésű tóparti ingatlanja is, amelyen található a város egyik ikonikus szállodája, a Hotel Három Hattyú is, melynek sorsa most kérdésessé vált. A Közút azt közölte, hogy azt ugyan nem tudja, a majdani vevőnek mi lesz a terve az épülettel, de arról már döntöttek, hogy végelszámolással megszüntetik a szállodát üzemeltető Közúti Vendégház Kft.-t, a hotelt pedig valószínűleg bezárják, bár az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kezelt és működtetett Jogar Hotel mellett ez Balatonföldvár egyetlen egész évben üzemelő szállója.

A szálló telke viszont ingatlanpiaci becslések szerint 1,2 milliárd forintot ér, de mivel több, kevésbé értékes területtel kínálják egy csomagban, így akár 5-600 millió forintos áron is elkelhet.

A helyiek tudni vélik, hogy a terület új gazdája Mészáros Lőrinc lesz, aki az Mfor.hu szerint már tavaly nyáron érdeklődött a hotel telke iránt. Bár még nem zárult le az adásvétel, a helyiek szerint Mészáros a szálló helyére luxuslakóparkot tervez építeni.

Mészáros nem reagált a lap megkeresésére.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Ingatlan

Nem dózerolják le az ikonikus balatoni szállodát

Luxuslakások és wellnessrészleg is épül majd az 1983-ban épült szálloda épületében. Október végén bezárt a Balaton egyik legismertebb szállodája, a Hotel Ezüstpart. Az ikonikus siófoki épületet kipakolták, a berendezést kiárusították. Most kiderült, hogy nem bontják le az épületet.