szerző:
hvg.hu

A helyiek már most tudni vélik, hogy Mészáros Lőrinc lesz a befutó.

Eladja balatonföldvári ingatlanát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – írja az Mfor.hu. A Magyar Közút profiltisztítással magyarázza az eladást, mondván csak olyan ingatlanokat és eszközöket akar megtartani, amelyek közvetlenül alaptevékenységük ellátásához szükségesek. Összesen 30 olyan ingatlanjuk van, ami kilóg a portfóliójukból, ezeket tavaly december elejétől kezdték el meghirdetni a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elektronikus rendszerén keresztül.

Ezek egyike Balatonföldvár egyik legjobb fekvésű tóparti ingatlanja is, amelyen található a város egyik ikonikus szállodája, a Hotel Három Hattyú is, melynek sorsa most kérdésessé vált. A Közút azt közölte, hogy azt ugyan nem tudja, a majdani vevőnek mi lesz a terve az épülettel, de arról már döntöttek, hogy végelszámolással megszüntetik a szállodát üzemeltető Közúti Vendégház Kft.-t, a hotelt pedig valószínűleg bezárják, bár az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kezelt és működtetett Jogar Hotel mellett ez Balatonföldvár egyetlen egész évben üzemelő szállója.

A szálló telke viszont ingatlanpiaci becslések szerint 1,2 milliárd forintot ér, de mivel több, kevésbé értékes területtel kínálják egy csomagban, így akár 5-600 millió forintos áron is elkelhet.

A helyiek tudni vélik, hogy a terület új gazdája Mészáros Lőrinc lesz, aki az Mfor.hu szerint már tavaly nyáron érdeklődött a hotel telke iránt. Bár még nem zárult le az adásvétel, a helyiek szerint Mészáros a szálló helyére luxuslakóparkot tervez építeni.

Mészáros nem reagált a lap megkeresésére.

hvg.hu Ingatlan

Nem dózerolják le az ikonikus balatoni szállodát

Luxuslakások és wellnessrészleg is épül majd az 1983-ban épült szálloda épületében. Október végén bezárt a Balaton egyik legismertebb szállodája, a Hotel Ezüstpart. Az ikonikus siófoki épületet kipakolták, a berendezést kiárusították. Most kiderült, hogy nem bontják le az épületet.