szerző:
hvg.hu

Az általános infláció ugyan 2017 utolsó hónapjában sem ugrott meg, mégis jelentősen nőttek a kiadásaik azoknak, akik tűzifával vagy palackos gázzal kénytelenek megoldani otthonuk fűtését.

A Magyar Nemzet idézi a Központi Statisztikai Hivatal jelentését, amely szerint a fogyasztói árak átlagosan 2,4 százalékkal emelkedtek 2017-ben az előző évhez képest, decemberben pedig 2,1 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál. A háztartási energia ára átlagosan 1,6 százalékkal emelkedett a 2016. decemberihez képest.

Ebben a tűzifa 13,3 százalékos, valamint a palackos gáz 11,3 százalékos drágulása játszotta a főszerepet.

A vezetékes gáz, a víz, illetve a villany ára nem változott. A vegyes tüzeléssel fűtött háztartások száma 600 ezerre tehető  – ez a szám vetekszik a távfűtéses lakások számával –,vagyis a tűzifa és a palackos gáz drágulása legalább 1,5 millió embert érint hátrányosan.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!