Miért kell kidobni azt a terményt, amelynek egyetlen baja van: hogy ronda? Több cég próbálja értékesíteni azokat a szerencsétlen sorsú zöldségeket-gyümölcsöket, amelyek most még a szemétfombon, maximum állattakarmányként végzik.

Senki sem tudja pontosan mennyi, de a megtermelt zöldség-gyümölcs legalább ötöde sosem kerül a vásárlók elé - komposztban rohad, takarmány lesz belőle, vagy simán kidobják, szimplán azért, mert csúnya.

Ő sem nyerne répaszépségversenyt
©

Több cég is megpróbál ez ellen a pazarló szépségkultusz ellen tenni. Például az Imperfect produce és a Hungry Harvest is csúnya terményeket kínál eladásra, írja az Economist. Túlságosan összekapcsolódik a szép terménye - egészséges termény kettősség, holott egy ronda zöldség is lehet egészséges, finom. A tudatosságra nevelő cégeknek számos technikai kérdést és előítéletet is le kell küzdeniük.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!