szerző:
hvg.hu

Nagy turisztikai álmokkal van tele a fejlesztési miniszter városa.

Újabb nagy fejlesztések jöhetnek Kisvárdán – vette észre az Mfor.hu a közbeszerzési ajánlattételi felhívást. Seszták Miklós fejlesztési miniszter 16 ezer lakosú városából már így sem hiányoztak a látványos beruházások. A termálvízzel melegített gyepű stadion vagy épp az ország harmadik legnagyobb csúszdaparkja mellé most elkezdik tervezni a Cinemaqua nevű mozi- és élményparkot.

Az nem derül ki a dokumentumokból, hogy a végösszeg mennyi lesz, egyedül annyi biztos, hogy egy 2016 végi kormányhatározatra hivatkoznak a felhívásban, amely 1,69 milliárd forintot adott volna Kisvárdának felújításokra.

Az élményparkban helyet kap például a Twist Oliver és a tolvajok utcája nevű hely (a leírás szerint ez „a szegénynegyedek egzotikus, de közbiztonságmentes hangulatát tükrözi”), de lesz kalózváros, sárkányváros, szülinap sziget, vagy épp hírességek utcája a stadion főbejáratához közel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!