szerző:
hvg.hu

Svédország és Finnország után a tervek szerint az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Ausztráliában vezetik be a McVegan burgert.

Szójapogácsa van benne, a zsemle gluténmentes és vegán majonézzel ízesítik a McDonald’s McVegan burgerét, amit először az étteremlánc egyes svédországi és finnországi egységeiben vezettek be.

A vegán ételek fogyasztói a beszámolók szerint lelkesek, és kíváncsian várják, mikor lesz náluk is elérhető ez az újdonság.

Ha a svédeknél és a finneknél jól fogy a vegán burger, a tervek szerint hamarosan az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Ausztráliában is elérhetővé teszik.

A finneknél tavaly tavasszal tesztelték az új burgert, és jól fogadták, ennek köszönhetően tették be ettől az évtől 210 svéd és 60 finn McDonald’s étterem menüjébe.

A McVegan egyébként ugyanúgy néz ki, mint a többi burger, a szójapogácsa mellett saláta, paradicsom, hagyma, ketchup és mustár van benne.

A finn McDonald’s Instagram-oldalán több mint 1000 like-ot kapott már az újítás, amit a svéd Orkla céghez tartozó vegán társaság, az Anamma fejlesztett ki.