szerző:
hvg.hu

A Cider Alma a fénysebességgel növekvő cégek közé tartozott. 2015-ben 3,7 milliárd forint összes tartozást tüntetett fel, de ez volt a társaság csúcséve is egyben, árbevétele meghaladta a 4,3 milliárd forintot. 2012-ben még csak 10 ezer forintot vallott be a cég.

A bíróság elrendelte a Cider Alma Kft. felszámolását. A cég neve korábbi hírekből ismerős lehet, korábban 3,2 milliárd forinttal tartozott ugyanis az állami tulajdonú MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-nek, a tartozás fedezeteként pedig gigantikus mennyiségű konzervet fogadott el a Szijjártó Péter külügyminiszter által felügyelt állami cég – emlékeztet a 24.hu.

A Cider Alma által összefogott cégcsoport több szálon is kötődik a miniszterelnök rokonságához. A botrány kipattanásakor az egyik Cider-leányt az Orbán gyerekek unokatestvére, Szeghalmi Ádám vezette. Lévai Anikó testvérének az élettársa, Ökrös Imre üzlettársa volt a Cider Alma tulajdonosainak, és az említett kereskedőházas tartozás kezese volt Ökrös két cége.

A Cider Alma azonban nem a kereskedőház felé fennálló tartozás miatt dőlt be. Az adósságot a felcsúti polgármesterhez, Orbán Viktor barátjához, Mészáros Lőrinchez közeli cég egyenlítette ki ugyanis – tudta meg korábban a Hír TV.

A tartozást a Hórusz Faktorház Kft.-nek adták el, ennek tulajdonosa Mészáros Lőrinc üzleti köréhez köthető. A Hórusz volt az a cég, amelyikkel a felcsúti polgármester egyik fő érdekeltsége, a Mészáros és Mészáros Kft. megállapodott, hogy felszámolásban lévő cégekkel szembeni követeléseket vásároljon fel, előkészítve a terepet a vagyonszerzéshez.

A Cider Alma egyébként a fénysebességgel növekvő cégek közé tartozott. Az utolsó, cégbíróságnak leadott mérlegében, 2015-ben 3,7 milliárd forint összes tartozást tüntetett fel, de ez volt a 2009-ben alapított társaság csúcséve is egyben, árbevétele meghaladta a 4,3 milliárd forintot. Az azt megelőző évben félmilliárd forint volt a forgalma, 2012-ben pedig még csak 10 ezer forintot vallott be a cég.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!