szerző:
hvg.hu

A Roszatom nem tartotta megalapozottnak az orosz Szilovije Masini fellebbezését, ezért a GE Hungary viszi a paksi gőzfejlesztő turbinás tendert. A berendezéseket Franciaországban tervezik és gyártják, de a cég közleménye szerint „építenek a minősített hazai beszállítók kapacitásaira is.

„A GE Hungary megerősíti, hogy a Roszatom, Paks II. fővállalkozója, az atomerőművi turbogenerátorok és kiegészítő berendezések, valamint a turbinasziget fő rendszereinek gyártására és szállítására vonatkozó ajánlatok értékelését követően a GE ajánlatát tartotta előnyösebbnek – írta a hvg.hu megkeresésére a cég. 

„ A gőzturbinákat és a generátorokat a GE Nukleáris Technológia Kiválósági Központjában, Franciaországban, Belfortban tervezik és gyártják majd. A GE és a Nemzetgazdasági Minisztérium által 2017 júliusában aláírt Nemzeti Beszállítói Program céljaival összhangban, a projekt során a GE teljes mértékben épít majd 1.500 minősített hazai beszállítójának kapacitásaira is.”

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!