szerző:
hvg.hu

Az LMP társelnöke a Központi Nyomozó Főügyészséghez fordult, mert gyanúsnak tartja, hogy a miniszter felesége csupán 6 millió forintot fizetett egy üzletviteli tanácsadással foglalkozó vállalkozásért.

Kósa Lajos korábban a Népszavának azzal magyarázta az alacsony vételárat, hogy bár a neje által megvásárolt cég vagyona 139 millió forint, az adóssága is közel ennyi.

Hadházy Ákos szerint másról van szó. Az LMP társelnöke az RTL Klub Híradójának azt mondta, vesztegetést gyanít. A miniszter felesége ugyanis Fiák Istvántól vette meg a vállalkozást, ő pedig egy olyan céghálózatnak az egyik tulajonosa, amely munkaerőkölcsönzéssel és nyugdíjas-szövetkezetekkkel foglalkozik. Nem sokkal az üzlet nyélbe ütése után pedig Kósa egy olyan törvénymódosítót a parlamentnek, amely éppen Fiákékat hozta helyzetbe.

A Híradó kereste Fiákot, aki nem akart nyilatkozni. Személyesen Kósa sem nyilatkozott arról, mit szól a feljelentéshez, sajtósaihoz irányította a stábot. A tőlük érkezett írásbeli válaszból csak az derült ki, hogy a miniszter felesége 6 milliót fizetett a cégért. Részleteket Kósa nem árult el, arra hivatkozva, hogy a neje nem közszereplő.

Nemrég a fideszes politikus anyja is bevásárolt, a 82 éves asszony egy sertéstelepet vett meg, amelynek korszerűsítésére 120 millió forintos állami támogatást nyert el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!