szerző:
hvg.hu

A magyar leányvállalatot is bevonhatják abba a tranzakcióba, amelynek során a Telenor kilép a régió piacairól.

A hírt, amely szerint Bulgáriából, Szerbiából és Montenegróból is kivonulhat a Telenor, a Mergermarket nevű akvizíciós információszolgáltató cég tudta meg bennfenntesektől, s egy bolgár hírügynökség, a Novonite tette közzé. Ebben a cikkben Magyarországot is megemlítik – szúrta ki a Portfolio.hu.

A Mergermarket úgy tudja, hogy a Telenor egy amerikai befektetési alappal tárgyal bolgár, szerbiai és montenegrói érdekeltségének eladásáról, 2 milliárd euróért. A három említett országban nem számít túl nagy halnak a Telenor, 2017 első kilenc hónapjában a csoport bevételeinek csupán 6 százalékát adták. A Telenor norvég központja nem kommentálta a "piaci pletykát".

A Novonite szerint a tranzakcióban a magyar Telenor is benne lehet. A feltételezésnek az ad alapot, hogy Szerbiával, Bulgáriával és Montenegróval együtt Magyarország is a cég közép-európai klaszterébe tartozik, amelynek vezetője az az Alexandra Reich, aki 2016 októberétől a Telenor Magyarország vezérigazgatója. A négy ország Telenorai együttes már nagyobb erőt képviselnek.

A Portfolio szerint az is a távozásról szóló találgatást erősíti, hogy a magyar leányvállalat az elmúlt években igyekezett minél több pénzt utalni az anyacégnek, hat év alatt 331 milliárd forint osztalékot fizetett, és alig tud növekedni.  

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!