szerző:
hvg.hu

Az egységes előírásokat nálunk már tavaly bevezették.

Egységes irányelvek alapján szerződik a gyümölcsök és zöldségek beszállítóival 29 országban a Lidl, a nemzetközi szabályokat Magyarországon február 1-jével vezetik be – közölte a társaság. A Lidl ugyanakkor kiemelte: a 67 ezer tonna terményt szállító magyarországi termelők már most ezek alapján végzik munkájukat.

A Lidl azt várja el a partnerektől, hogy rendelkezzenk egy az ISO-hoz hasonló, kifejezetten agrártermesztésre vonatkozó tanúsítvánnyal, a Global G.A.P-vel, a termelők számára ráadásul a törvényben meghatározott határértékeknél is szigorúbb önkorlátozást ír elő. A fogyasztókat védi az is, hogy eredetigazolásra van szükség a zöldség-gyümölcsnél is. A cég beszállítói rendszerében olyan, frissességüket gyorsan elvesztő termékek, mint a fejes saláta vagy a gomba, 24 óra alatt a boltokba kerülnek, de a „tartósabb” áruknál, például a burgonyánál vagy az almánál is 48 óra csupán ez az idő.

A Global G.A.P. hazánkban már 2017 január 1-jétől kötelező érvényű tanúsítvány, és mind a nyomon követhetőség, mind a korszerű hűtés általános gyakorlat a hazai beszállítóinknál – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője. 

A Lidl Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét, ma pedig már 169 áruházzal van jelen hazánkban, és több mint 4000 munkavállalót foglalkoztat.  A vállalat termékeinek 60 százalékát szerzi magyar forrásból – áll a közleményben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!