szerző:
hvg.hu

Az egységes előírásokat nálunk már tavaly bevezették.

Egységes irányelvek alapján szerződik a gyümölcsök és zöldségek beszállítóival 29 országban a Lidl, a nemzetközi szabályokat Magyarországon február 1-jével vezetik be – közölte a társaság. A Lidl ugyanakkor kiemelte: a 67 ezer tonna terményt szállító magyarországi termelők már most ezek alapján végzik munkájukat.

A Lidl azt várja el a partnerektől, hogy rendelkezzenk egy az ISO-hoz hasonló, kifejezetten agrártermesztésre vonatkozó tanúsítvánnyal, a Global G.A.P-vel, a termelők számára ráadásul a törvényben meghatározott határértékeknél is szigorúbb önkorlátozást ír elő. A fogyasztókat védi az is, hogy eredetigazolásra van szükség a zöldség-gyümölcsnél is. A cég beszállítói rendszerében olyan, frissességüket gyorsan elvesztő termékek, mint a fejes saláta vagy a gomba, 24 óra alatt a boltokba kerülnek, de a „tartósabb” áruknál, például a burgonyánál vagy az almánál is 48 óra csupán ez az idő.

A Global G.A.P. hazánkban már 2017 január 1-jétől kötelező érvényű tanúsítvány, és mind a nyomon követhetőség, mind a korszerű hűtés általános gyakorlat a hazai beszállítóinknál – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője. 

A Lidl Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét, ma pedig már 169 áruházzal van jelen hazánkban, és több mint 4000 munkavállalót foglalkoztat.  A vállalat termékeinek 60 százalékát szerzi magyar forrásból – áll a közleményben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!