szerző:
hvg.hu

A diszkontlánc ma tette közzé az egész Magyarországra érvényes bérezési rendszerét.

Januárban derült ki, hogy az Aldi jelentős mértékben emeli a fizetéseket, köröket verve minden versenytársára. A diszkontlánc adott pozícióra országosan ugyanazt a bért kínálja, kivételt csak a kiemelt üzletek jelentenek.

A bolti eladók és a raktárosok kezdő bére heti 40 órás munkaidőre vetítve bruttó 272 269 forint, amely a cafeteria keretén belül további nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet-utalvánnyal egészül ki, így bruttó járandóságuk a cafeteria elemekkel kiegészítve eléri a havi 292 319 forintot.

Ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő, a tíz évet meghaladóan az üzletben dolgozók havi bruttó járandósága eléri a 372 519 forintot, kiegészítve a cafeteria elemekkel és a BKV-bérlettel.

 A biatorbágyi logisztikai központban dolgozókra ugyanez a bérezés vonatkozik, illetve nekik az Aldi állja a targoncavezetői jogosítvány megszerzésének költségeit is.

A kiemelt üzletekben a kezdők bruttó 322 319 forintot, a tíz éve az Aldinál dolgozók pedig 417 519 forintot kereshetnek.

A boltvezetők bruttó járandósága a cafeteria elemekkel kiegészítve 517 119 forintnál kezdődik, a kiemelt boltokban elérheti a havi bruttó 844 519 forintot is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!