szerző:
hvg.hu

A diszkontlánc ma tette közzé az egész Magyarországra érvényes bérezési rendszerét.

Januárban derült ki, hogy az Aldi jelentős mértékben emeli a fizetéseket, köröket verve minden versenytársára. A diszkontlánc adott pozícióra országosan ugyanazt a bért kínálja, kivételt csak a kiemelt üzletek jelentenek.

A bolti eladók és a raktárosok kezdő bére heti 40 órás munkaidőre vetítve bruttó 272 269 forint, amely a cafeteria keretén belül további nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet-utalvánnyal egészül ki, így bruttó járandóságuk a cafeteria elemekkel kiegészítve eléri a havi 292 319 forintot.

Ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő, a tíz évet meghaladóan az üzletben dolgozók havi bruttó járandósága eléri a 372 519 forintot, kiegészítve a cafeteria elemekkel és a BKV-bérlettel.

 A biatorbágyi logisztikai központban dolgozókra ugyanez a bérezés vonatkozik, illetve nekik az Aldi állja a targoncavezetői jogosítvány megszerzésének költségeit is.

A kiemelt üzletekben a kezdők bruttó 322 319 forintot, a tíz éve az Aldinál dolgozók pedig 417 519 forintot kereshetnek.

A boltvezetők bruttó járandósága a cafeteria elemekkel kiegészítve 517 119 forintnál kezdődik, a kiemelt boltokban elérheti a havi bruttó 844 519 forintot is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!