szerző:
hvg.hu

A fizetés megemelése mellett több szabadnappal és életbiztosítással csábítja a dolgozókat a romániai Lidl.

Romániában is béreket emel márciustól a Lidl – írta meg a Maszol.ro. Egy pénztáros bruttó 3061 lejt keres majd, ami azt jelenti, hogy nettó 1800 lejt, azaz közel 121 ezer forintot vihet haza havonta, egy raktáros bruttó fizetése pedig 3301 lej, vagyis 221 ezer forint lesz.

A cég alkalmazottai három év munkahelyi tapasztalat után további béremelésekre számíthatnak. A béremelések mellett további juttatásokat is ígért a cég: étkezési utalványokat kapnak a dolgozók, de életbiztosítást is kötnek nekik a jelenlegi magán-egészségbiztosítás mellé. Megnövelik a szabadnapok számát is.

Jelenleg Romániában a nettó minimálbér 1162 lej (78 ezer forint), a hivatalos statisztika szerint pedig 1,5 millió alkalmazott, az összes dolgozó harmada ennyit keres.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!