szerző:
hvg.hu/MTI

A részvénypiac forgalma 19,0 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 33,10 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 38 287,22 ponton zárt hétfőn.

A nagy papírok közül a Mol és az OTP a viszonylag pozitív nemzetközi hangulatnak köszönhetően jól teljesített, és a Magyar Telekom is enyhe emelkedéssel zárt.

A Richternek viszont nem volt jó napja. Pénteken érkezett a hír, hogy egyelőre nem kezelnek új betegeket az egyik legígéretesebb gyógyszerével, az Esmyával. A szer vizsgálatát decemberben rendelte el az Európai Gyógyszerügynökség illetékes bizottsága, mert négy azzal kezelt páciensnél súlyos májkárosodás jelentkezett.

Hétfőn a gyógyszergyár részvényeinek árfolyama 6,43 százalékkal, azaz 385 forinttal 5600 forintra esett, a részvények forgalma 12,3 milliárd forintot ért el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!