szerző:
hvg.hu

A visontai búzafeldolgozót kormánytámogatással építő cég februártól új néven fut.

Megváltoztatta nevét a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó Visonta Projekt Kft., amely VIRESOL Kft. néven működik tovább - írja az Agrárszektor.hu.

A cég a Heves megyei Visontán kormánytámogatással hatalmas búzafeldolgozó gyárat épít, amely 24 milliárdos beruházással valósul meg és 2018 utolsó negyedévében kezdheti meg a termelést. A kormány 2016-ban kiemelt beruházássá nyilvánította a búzakeményítő-gyár megépítését. A kormány mintegy 6 milliárdos támogatást is adott a projekt megvalósításához, valamint az állami tulajdonú MKB és Eximbank is adott hozzá hitelt.

Az eddig Visonta Projekt Ipari és Szolgáltató Kft. vsizont február elejétől VIRESOL Keményítő- és Alapanyaggyártó és Forgalmazó Kft.-ként működik tovább. A vállalat törzstőkéje 100 millió forint, amely 50-50 százalékban oszlik meg a felcsúti Mészáros és Mészáros Kft. és a tiszakécskei Duna Aszfalt Kft. között. Utóbbi cég tulajdonosa Szíjj László, aki több más befektetésben is Mészáros Lőrinc üzlettársaként szerepel.

Az Agrárszektor.hu értesülései szerint a gyár termékeit már a VIRESOL márkanéven kívánják forgalomba hozni, jelentős részben exportpiacokon. Az elérhető információkból az derül ki, hogy a VIRESOL elnevezést a tulajdonosok mozaikszóként értelmezik, amelyben a „V”-n a vállalkozói szellemet, az „I”-n az innovációt, az „R”-en a rugalmasságot, az „E”-n az elhivatottságot, az „S”-en a szakértelmet, az „O”-b az optimumot, az „L”-en pedig a lojalitást értik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!