szerző:
hvg.hu/MTI

Új kutatás-fejlesztési központot hoz létre az Audi Győrben, harminc fejlesztőmérnöknek adnak ott munkát.

Összesen 6,15 milliárd forintból megvalósuló beruházással hoz létre új kutatás-fejlesztési központot Győrben az Audi – jelentette be Szijjártó Péter a járműgyártó magyarországi leányvállalata fennállásának 25. évfordulóján rendezett budapesti eseményen. A beruházás ötöde állami finanszírozású.

Az e-motorok és új generációs belső égésű erőforrások kutatásával, fejlesztésével foglalkozó létesítményben harminc új fejlesztőmérnök kap állást.

Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. ügyvezető elnöke arról beszélt a rendezvényen: ebben az évben kezdődik az elektromos erőforrások és a Q3-as modell sorozatgyártása Győrben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!