szerző:
hvg.hu

Másképp nem tudnak felkészülni a hétfő reggeli vásárlói rohamra.

A Tesco lengyelországi vállalata elismerte, hogy üzleteinek egy részében a munka hétfőre virradóra már éjfél után elkezdődik - írta a gazeta.pl. nyomán a Napi.hu.

Hasonló megoldáson bevezetését fontolgatja a legnagyobb lengyel kereskedelmi hálózat, a portugál tulajdonban lévő Biedronka is. A Tesco képviselője elmondta, hogy a márciustól kötelező vasárnapi boltbezárásokat igyekeznek ellensúlyozni, ennek keretében bővítik a nyitvatartási időt szombaton és hétfőn is. Boltjaik 24 órán át tartanak nyitva a hét napjain, míg szombaton 23 óráig. Hétfőn reggel 6-kor nyitnak.

A hétfői vásárlói rohamra viszont csak úgy tudnak felkészülni, hogy az északai váltást hétfőnként 0 óra 15 percre hozzák előre. A munka szombaton 23 óra 45-kor fejeződik be. A döntés nemcsak a dolgozók körében váltott ki nemtetszést, a kormány sem fogadta pozitívan, a vasárnapi zárvatartást ugyanis a munkavállalók kímélésével indokolták.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!